Září 2016

Thigh gaps

29. září 2016 v 20:06 | Kara |  Thinspo

musí to být krásný pocit, taky ho budu mít


Girls who did it 2

26. září 2016 v 10:37 | Kara |  Thinspo

Když někdo může zhubnout padesát kilo, proč já bych nemohla dalších pět!



Girls who did it

24. září 2016 v 12:24 | Kara |  Thinspo

Potřebuju teď trochu motivace, doufám že se vám taky bude líbit.




Špenátový salátek

21. září 2016 v 19:20 | Kara |  Recepty
Co je potřeba:
  • 1 balení čersvého špenátu (130g)
  • bílý jogurt
  • zakysaná smetana
  • cherry rajčátka
  • niva
  • citrónová šťáva
  • sůl, pepř
Postup:
Lístky špenátku opláchneme ve studené vodě a chodíme do mísy. Přidáme 2-3 lžíce jogurt a menší lžíci zakysané smetany, lehce pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Rajčátka nakrájíme na čtvrtiny, přidáme do mísy, osolíme a opepříme podle chuti. Při podávání nadrolíme (nastrouháme) navrch kousek nivy.

Tip: Rajčátka dávám až po zamíchání prostě proto, že se mi líbí jak to vypadá a nemám je ráda "rozmašírované". Klidně je tam hoďtě hned.
Můžete přidat i nasekané vlašské ořechy.
Pokud nemáte rádi nivu můžete nakrájet třeba mozzarellu.


Polévka z červené čočky s koriandrem

19. září 2016 v 16:44 | Kara |  Recepty
Co je potřeba:
  • 200g červené čočky
  • 1l zeleninového vývaru (bujón)
  • cibule větší
  • koriandr - mletý
  • citronóvá šťáva
  • střední brambora
  • olej, sůl, pepř

Postup:
Cibuli nakrájíme na drobno. Na lžící oleje v hrnci ji osmahneme a poprášíme koriandrem. Bramobru oškrábeme a nakrájíme na maličké kousky, čočku propláchneme - obojí přidáme do hrnce a hned zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, poté stáhneme a necháme vařit (10-15minut).
Ochutnáme, je-li čočka měkká už jen dochutíme : přidáme koriandr, citronovou štávu, osolíme a opepříme.
Ozdobit můžeme třeba lístkem čerstvého koriandru.

Tipy: Pokud máte doma citrónový olej nebojte se ho použít místo klasického - potom stačí méně citronové štávy a navíc krásně voní.
Rozhodně NEPŘIDÁVEJTE čočku pokud se vám bude zdát po zalití vývarem, že je jí málo - čočka se vařením rozpadne a polévku hodně zahustí.
Místo vývaru klidně zalijte vodou a přidejte zeleninový bujón.
Kdo má rád pálivé může přidat ještě trošku chilli.
A pokud se nebojíte kalorií přidejte si na talíř lžičku zakysané smetany.

Chcete polévku krémovou? Rozmixujte tyčovým mixérem. :)




Vajíčková pomazánka

19. září 2016 v 16:24 | Kara |  Recepty
Co je potřeba:
  • 1 vejce (uvařené na tvrdo)
  • troška cibule
  • nízkotučný bílý jogurt
  • hořčice
  • troška petrželky
  • sůl,pepř
  • (maličká nakládaná okurka)

Postup:
Vejce, cibulku, petrželku a případně okurku nakrájíme na drobno. Vše smícháme s jogurtem. Douchutíme hořčicí (půlka čaj. lžičky?), solí a pepřem - podle chuti.

Tip: Pokud se nebojíte kalorií přidejte i lžičku majonézy nebo třeba lučiny.


Kakaovo-banánová kaše

19. září 2016 v 16:15 | Kara |  Recepty
Co je potřeba:
  • 30g ovesných vloček (drcených)
  • asi 140ml vody
  • hořké kakao (na vaření)
  • 1 menší banán
  • skořice
  • (špetka soli)
Postup:

Odvážené vločky nasypeme do malého hrnce a zalijeme vodou. Přidejte špetku soli a skořice. Kaše se postupně začne vařit, nezapomeňte míchat. Přidejte čajovou lžičku kakaa (i víc, podle chuti). Když je kaše hustá, ztráhneme hrnec z plotny. Na prkénku rozmačkáme banán vidličkou a přidáme do kaše a důkladně zamícháme.
Výsledek můžete napřiklad posipat kokosem, přidat oříšky, co se vám chce.

Tip: Doporučuju opravdu zralý banán (místami hnědá slupka) - čím zralejší banán tím sladší kaše! A nemusíte už přidávat cukr nebo granko :).
Dneska jsem měla skoro celou hnědou slupku a byla to asi nejlepší ovesná kaše jakou jsem zatím jedla.
Pro vyšší podíl vlákniny někdy přidávám lžící psyllia - potom ale vypijte víc vody.
Podle mě ideální snídaně, dobrou chuť :)